Sjaal breien breipatroon halve patentsteek mooie sjaal zelfgebreid

Altijd lekker een zelfgebreide sjaal hier het breipatroon.

Na het breien van de herentrui en muts zie eerdere berichten had ik nog wat wol over en heb dus een lekkere warme bijpassende sjaal gemaakt.

breipatroon sjaal, sjaal breien 
Ik gebruik meestal de halve patentsteek voor het breien van een sjaal. Een eenvoudig breipatroon met een mooi warm en rekbaar resultaat.

BREIPATROON SJAAL OOK VOOR BEGINNERS

Zet 48 steken op. Deze 48 steken brei je nu naald voor naald in het valse patent patroon.

Het valse patentpatroon is het eenvoudigste patentpatroon. Voor het valse patentpatroon moet het aantal steken wat je opzet deelbaar zijn door vier.

De eerste naald brei je als volgt: brei 3 steken recht, brei 1 steek averecht. Herhaal deze vier steken tot het einde van de naald.

De tweede naald brei je als volgt: brei 2 steken recht, brei 1 steek averecht en brei 1 steek recht. Herhaal deze vier steken tot het einde van de naald.

Deze twee naalden blijven herhalen.


Kijk even hoe breed je de sjaal wilt hebben het is ook afhankelijk van je wol als je op naalden nr. 5 breit zou ik wat meer steken opzetten. Je kunt de sjaal nog versieren met franjes of pompoenen bijvoorbeeld maar dit hoeft niet.

Gewoon een lekkere warme sjaal waar je zeker lang plezier van zult hebben en makkelijk te breien met een mooi resultaat. 

Reacties